Results 1 to 8 of 8

Thread: Do you label your layers?

  1. #1


    Join Date
    Mar 2013
    Gender
    Posts
    820
    Thanks
    221
    Thanked 221 Times in 165 Posts


    Downloads
    47
    Uploads
    0
    Mentioned
    107 Post(s)
    Time Online
    97 d 22 h 24 m
    Avg. Time Online
    1 h 21 m
    Rep Power
    0

    Do you label your layers?

    Do you label your layers?

    I don't, unless I'm releasing a PSD of it or something. I do the renaming after I've finished it though.
    There are times when I'm too lazy to rename it, even if a PSD is going to be released.

  2. #2

    Join Date
    Jun 2012
    Gender
    Posts
    1,131
    Thanks
    182
    Thanked 210 Times in 161 Posts


    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Mentioned
    121 Post(s)
    Time Online
    19 d 9 h 4 m
    Avg. Time Online
    14 m
    Rep Power
    7
    Layer 1
    Layer 2
    Duplicate of Layer 1

    Sometimes if it's important work, I'll name them properly.

  3. #3


    Join Date
    Mar 2013
    Gender
    Posts
    820
    Thanks
    221
    Thanked 221 Times in 165 Posts


    Downloads
    47
    Uploads
    0
    Mentioned
    107 Post(s)
    Time Online
    97 d 22 h 24 m
    Avg. Time Online
    1 h 21 m
    Rep Power
    0
    Yeah, I use the default one too.

  4. #4


    Mint's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Gender
    Location
    [23/07/2014 10:57:41 AM] Ryan: i just want drake to get married
    Posts
    2,651
    Thanks
    4,135
    Thanked 2,484 Times in 1,235 Posts


    Downloads
    30
    Uploads
    0
    Mentioned
    1134 Post(s)
    Time Online
    194 d 21 h 53 m
    Avg. Time Online
    2 h 35 m
    Rep Power
    10
    Gamer IDs

    PSN ID: Z-E-P-H-Y-R-__
    When drawing, always. its too confusing otherwise and Im stuck hiding and reshowing each layer to see which one is which LOL

  5. The Following User Says Thank You to Mint For This Useful Post:

    Daenery (05-19-2013)

  6. #5
    Daenery's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Gender
    Location
    Zoboo Land (ง˙▿˙)ง
    Posts
    618
    Thanks
    367
    Thanked 543 Times in 407 Posts


    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Mentioned
    257 Post(s)
    Time Online
    18 d 16 h 52 m
    Avg. Time Online
    15 m
    Rep Power
    6
    Quote Originally Posted by Mint View Post
    When drawing, always. its too confusing otherwise and Im stuck hiding and reshowing each layer to see which one is which LOL
    Same! Even when I only have a few layers. You never know when you'll need to slap on a dozen more to fix a messed up detail. With some of my more complicated gifs I end up with enough layers that I have to categorize them into separate groups, so I end up labeling the groups instead.

  7. #6


    Jolz's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Gender
    Location
    Manchester, England
    Posts
    815
    Thanks
    401
    Thanked 1,483 Times in 726 Posts


    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Mentioned
    485 Post(s)
    Time Online
    26 d 3 h 31 m
    Avg. Time Online
    19 m
    Rep Power
    8
    Gamer IDs

    PSN ID: Alexiisonfire
    If I am transferring from Flash to PS or illustrator then I will if there is a lot of layers but normal its a game of click and see

  8. #7
    Samantha's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Gender
    Location
    Kentucky
    Posts
    72
    Thanks
    21
    Thanked 20 Times in 10 Posts


    Downloads
    113
    Uploads
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Time Online
    2 d 14 h 58 m
    Avg. Time Online
    2 m
    Rep Power
    6
    I will if I know I'll be working with a lot of layers.
    Otherwise I just let it use the defaults.

  9. #8
    Ice's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    Location
    9th circle of Hell
    Posts
    381
    Thanks
    272
    Thanked 124 Times in 105 Posts


    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Mentioned
    95 Post(s)
    Time Online
    10 d 5 h 45 m
    Avg. Time Online
    7 m
    Rep Power
    6
    Sometimes, when I'm working on a big project. xD Especially for colors haha. Lineart, skin, shadows etc. Not on quick doodles tho. o3o

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •