Results 1 to 2 of 2

Thread: Temperamental tablet AGAIN

  1. #1
    Trinket's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Gender
    Location
    UK
    Posts
    662
    Thanks
    699
    Thanked 777 Times in 309 Posts


    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Mentioned
    236 Post(s)
    Time Online
    11 d 17 h 36 m
    Avg. Time Online
    8 m
    Rep Power
    9

    Temperamental tablet AGAIN

    I'm about to lose my shit and open up the fucking thing to see if I can fix the issue, but I'll try asking for help here first ~___~

    I've had some of these issues in the past and I don't remember what I did to fix them, because it was a while ago (it might have been when I was reinstalling the drivers, but I had to do it about three times and restart after each one...pain in my ass). The main issue is that when I plug in my tablet, pen pressure isn't available...I get this little bastard instead:



    See that, the triangle? Yeah, I do too >/ it's there alllllll the time. Without pen pressure, I can't do my art. I need it.

    The second issue is that when the tablet has been plugged in, it often disconnects between seconds to a couple of minutes. I can't see any damage to the lead on either end, and the tablet itself looks fine (aside from scratches from the pen obviously, it happens). About ten minutes ago, I got a "USB device is not recognised" thing, and yet when I plugged it into a different USB port, it was recognised -- and yet when I plug other things into the USB where it wasn't recognised, they're fine. The tablet still disconnects when I use different USB ports.

    Can someone please help me with this? I'm sick of not being able to draw, anything arty or GFX-related I have done recently is all done via touchpad, and it's kind of a pain. ;______;

  2. #2


    Jolz's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Gender
    Location
    Manchester, England
    Posts
    815
    Thanks
    401
    Thanked 1,483 Times in 726 Posts


    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Mentioned
    485 Post(s)
    Time Online
    26 d 3 h 31 m
    Avg. Time Online
    19 m
    Rep Power
    8
    Gamer IDs

    PSN ID: Alexiisonfire
    @Trinket

    First problem

    -Disconnect the tablet from the computer
    -Open your start menu and then the Control Panel
    -Open programs and features
    -Uninstall any listing here for Tablet or Wacom Tablet and then restart the computer
    -After restarting, download and install only the latest driver (6.16) from wacom website
    -Once the installation is complete, and the system is stable, connect the tablet.

    ^ That's what I did when I had to very same issue.

    Second problem.

    Mine does that, it's fucking annoying so I can't help lol

  3. The Following User Says Thank You to Jolz For This Useful Post:

    Trinket (08-11-2013)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •